BASINA VE KAMUOYUNA

10 Mart 2018 tarihinde Hakkari ili Yüksekova ilçesinde evinin yakınlarındaki arazide oyun oynarken yerde bulduğu cismin elinde patlaması sonucu 10 yaşındaki Berat Oktay yaşamını yitirmiştir.

Bölgemizde yaşanan operasyonların ve çatışmalı ortamın en büyük mağduru sivil halk ve özellikle de  çocuklar olmaktadır. Sivil yerleşim ve yaşam alanlarında operasyon ve çatışma artıklarının yarattığı tahribat  bu kez de Yüksekova da Berat Oktay'ın ölümü ile  kendisini göstermiştir. Bölgemizde son iki yılda 19 çocuk oyuncak sandığı operasyon ve çatışma artıkları nedeniyle yaşamını yitirmiş ve bir çoğu da yaralanmıştır.

Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak çocukların yaşam hakkının ihlal edildiği  veya vücut bütünlüklerinin zarar gördüğü  tüm olaylarda, adli ve idari makamları göreve çağırıyoruz. İhmali olan tüm yetkililer hakkında adli ve idari soruşturmaların başlatılmasını talep ederek bu olayların takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.

Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi